Tribünde Hayat . .

   Biz aşkı tribünden öğrendik.
Acı çektiğin halde terk etmemeyi, kaybettiğin halde vazgeçmemeyi, mutlulukta ağlamayı, aşkını en derinlerde hissedip tribünde haykırmayı öğrendik.
Tanımadığın insana mutluluktan sarılmayı, onunla omuz omuza olmayı, aldatmamayı tribünde öğrenirsin.

   En büyük özlemi de tribünde öğrenirsin.
Gurbettekiler iyi bilir bunu. Doğup büyüdüğün toprakları terk edersin zorunlu nedenlerden. Aileni, sevdiklerini belki sevgilini ama en önemlisi Adana Demirspor’u terk etmişsindir. .Büyük bir bağdır bu. . Ailedir. . Gurbette olmayan zor anlar halini. Takımın maçı vardır sen yoksundur ama ruhun bütün varlığıyla oradadır. Sabah uyanırsın maç vardır, ‘’Şimdi stadın etrafı ne kalabalıktır’’ dersin, iç çekersin. Alırsın biranı oturursun ekran başına tribünler alevlendikçe sen iç çeker  ‘ Ah Ulan Ah ‘ der eşlik edersin. ‘ Issızlarda Karanlıklarda’ büyütmüşsündür sevdanı, gurbette bir asi çocuksundur sevdasından vazgeçmeyen.

   Deplasmanlar vardır iple çektiğin, aylar öncesinden planını yaparsın, organize olursun hemşerilerinle, rüyalarına girer her gece, o gün maç gelse de bir an önce tribünde yerimizi alsak dersin. An gelir bağırmaya başlarsın işte o zaman bütün besteler senin özlemini, sevdanı, hasretini anlatır, o anlattıkça sen daha çok haykırırsın. Her şeyi unutursun o anda, yenikte ayrılsan o tribünden ‘YAŞA, VAROL yeter be Adana Demir’ dersin. Hep deriz ya fikstüre endeksli hayatlar diye işte öyle bir hayat bizimkisi. .

Dönüş yolunda dayarsın başını cama başlarsın söylemeye; Mutluluk, senin adındır, hüznün içimde isyandır, acıyla yaşamak vardır senin için Şimşeğim. . .

Saygı ve sevgiyle. .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Askere giden sevgili . .

Evlenen Eski Sevgili Sendromu

Eski Sevgili . . .